Punktert vindu


Har du et punktert vindu?

PROBLEMER MED KONDENS PÅ VINDUENE? Er du usikker, ta kontakt med en av våre glassmestere.

Hvordan vet jeg om vinduet er punktert?

  • Innvendig kondens betyr at vinduene dine er hva vi kaller ‘punktert’, og da er det dessverre ingen annen utvei enn å skifte glasset.
  • Utvendig kondens betyr egentlig at du har svært gode glass i vinduene dine, og er et kvalitetsstempel!
    Men det kan like fullt oppleves som et problem. Kontakt oss for råd på 400 55 000

 

Hva er årsaken til et punktert vindu?

Dersom det oppstår kondens mellom glassene i en isoleringsrute, kommer dette av at vinduet ditt er ”punktert”. Årsaken til et punktert vindu er som regel at det er kommet en brist i tettingsmassen mellom karm og rute. Denne bristen sørger for at det blir større lufttilgang mellom rutene og følgelig at Argongassen (den isolerende gassen) siver fortere ut og gir en redusert isoleringsevne (U-verdi).

Hvorfor bør et punktert vindu repareres? 

Et punktert vindu vil se uklart og skjoldet ut selv om det er nyvasket. Slitasje og skader må repareres omgående. Årsaken til dette er at når det dugger, renner vannet ned, slik at det samler seg fuktighet i karmen. Lar du dette få pågå for lenge, kan det danne seg råte. Det vil videre ødelegge overflatebehandling, trevirke og monteringsmaterialet rundt vinduet og karmen.

 


“Et punktert vindu bør repareres omgående, men husk at det mest sannsynlig ikke er nødvendig å skifte hele vinduet. Det holder å skifte glasset!”


 

Ta kontakt med oss, så får du et tilbud på utskiftning av dine punkterte vinduer!

Vi betjener Asker, Bærum og Hønefoss.  24 timers døgnvakt – Ring 400 55 000 for gratis befaring av ditt punkterte vindu!

Få en gratis befaring!

 

Ring oss på 400 55 000