Selvrensende glass

selvrensende glass

Selvrensende glass

Selvrensende glass høres kanskje ut som en drøm, men det er faktisk virkelighet! Det selvrensende glasset, er et helt vanlig glass med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv.


Selvrensende glass gjør vindusvasking til en lek!

FORDELER MED SELVRENSENDE GLASS

  • Sparer tid og penger
  • Tryggere enn å vaske vinduene selv
  • Det unike belegget slites ikke vekk, og varer like lenge som glasset
  • Du kan enkelt skylle vinduene med hageslangen, hvis regnværet ikke treffer vinduene ordentlig
  • Denne glasstypen kan kombineres med andre typer glass for å oppnå økt energisparing,  isolerglass

Hvordan fungerer det?

Belegget har en dobbelt funksjon, men først av alt må glasset lades opp av UV-stråler. Det er nok med dagslys, i og med at det også inneholder UV-stråler. Men med direkte sollys går ladingen litt raskere. Når glasset er ladet opp, begynner renseprosessen. Det hele skjer gjennom en fotokatalytisk prosess, der organisk skitt brytes ned og løses opp.

Den andre funksjonen til belegget er at det er hydrofilt. Det medfører at når vann kommer på glasset, renner det som en ‘film’ i stedet for å renne i striper. Dermed får det med seg den skitten som allerede er løst opp. Det tørker dessuten fort, og du får ikke de stygge tørkeflekkene du normalt får.

Det er altså to ting som skal til for at glasset fungerer; UV-stråler og vann. Ofte er ikke en vanlig regnskyll nok, så vi anbefaler at du tar hageslangen fatt. Men det er vesentlig enklere enn bøtte, klut og stige!

Mange lurer på om belegget kan slites av, men det kan det ikke. Det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset.

Et annet vanlig spørsmål er om det lades fort ut. Men det er kun behov for en liten porsjon UV-stråling for å holde belegget atkivert, så det fungerer til og med i overskyet vær og vannrenseeffekten vil holde seg gjennom natten.


Ønsker du å vite mer om selvrensende glass?

Ta kontakt med Din Glassmester, så får du god hjelp av en av våre glassmestere.