Solbeskyttende glass

solbeskyttende glasss

Solbeskyttende glass

Få et bedre inneklima med solbeskyttende glass

Du behøver ikke persienner eller markiser for å holde solen ute. Vi tilbyr glass som har solbeskyttende belegg.

Disse glassene fungerer på den måten at de stopper deler av solvarmen, slik at du får et mer behagelig inneklima. Solbeskyttende glass reduserer behov for air-condition. Dermed vil kostnader bli lavere og du sparer energi.

Ta kontakt med Din Glassmester for pristilbud. Klikk her for kontaktskjema.


FORDELER MED SOLBESKYTTENDE GLASS

  • Høyt lysinnslipp og effektiv solbeskyttelse 
  • Reduserer solvarmen
  • Øker verdien på bygget, reduserer driftkostnader
  • Velg mellom høy eller lav lystransmisjon (den delen av dagslyset som slippes gjennom glasset. Spør oss om råd!) 
  • Finnes i flere farger og design

Tidligere var alle solbeskyttende glass veldig mørke, men dette er ikke lenger tilfelle. I dag kan du få solbeskyttende glass som slipper inn nesten like mye lys som tradisjonelle glass. Det finnes mange forskjellige varianter, det kommer an på hvilket behov du har. Er du usikker på hva du skal velge, ta kontakt med oss – vi KAN glass!

Glass med solbeskyttelse kan brukes hvor du opplever behov for solskjerming. Du får dette glasset i herdet eller laminert utførelse, dette for å oppnå bedre sikkerhet og det kan kombineres med andre glass, som Støydempende glass.


Ønsker du å vite mer? Her er litt tekniske detaljer om solbeskyttende glass.

Hvis for mye av solens energi trenger igjennom glassene, kan det oppstå et dårlig inneklima i form av uhensiktsmessig høye temperaturer, som kun kan fjernes med energikrevende ventilasjons-og airconditionanlegg.

Solavskjermende isolerglass kan holde opp til 85 prosent av solenergien ute og dermed overholde lovkravet om maks 25 °C. Inneklimaet bli dermed lettere å styre året rundt. Halvdelen av solstrålingen finnes i det synlige området. Man kan derfor ikke fjerne uønsket solenergi uten å endre på lysets sammensetning, og dermed farge gjennom glasset. Solbeskyttende glass er enten gjennomfargede eller belagte og absorberer og reflekterer en stor del av solstrålingen.

I noen solbeskyttende glasstyper er lysrefleksjonen som i vanlig floatglass, og lysgjennomgangen meget høy. Da en vesentlig del av solenergien absorberes i glasset, skal det solbeskyttende glasset alltid plasseres ytterst i isolerglasset for best mulig å lede bort den absorberende solenergien.


Se produktinformasjon hos Pilkington: Solbeskyttelsesglass.